nieuws

HHC wint districtsbeker ten koste van FC Lienden

HHC Hardenberg heeft zaterdagmiddag de districtsbeker van het district Oost gewonnen. De ploeg van trainer Ted Verdonkschot rekende in eigen huis af met FC Lienden. Na verlenging zegevierde HHC met 4-1.
FC Lienden kwam na ruim een kwartier spelen op 0-1. John van Loenhout benutte een strafschop en zette de zondagtopklasser op 0-1. HHC Hardenberg kreeg kans op kans om de gelijkmaker te forceren, maar die bleef lang uit. Een kwartier voor tijd lukte het Hielke Penterman wel om Lienden-doelman Stan van Hoeven te passeren.
Een verlenging was noodzakelijk om een beslissing te forceren. Penterman zette HHC op voorsprong, waarna Lienden door het lint ging. John van Loenhout kreeg na protesten zijn twee gele kaart en dus rood. Ook trainer Peter Hofstede werd weggestuurd. Roy Stroeve en Berry Hoogeveen maakten er vervolgens 4-1 van. Na een grove charge kreeg ook Solomon Caulley rood namens Lienden.
Door de winst zit het seizoen voor HHC er nog niet op. De ploeg uit Hardenberg speelt nog om de KNVB-beker voor amateurs. HHC is in de kwartfinale vrijgeloot en treft in de halve finale de winnaar van Kozakken Boys - Leonidas.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.