nieuws

Rechtbank buigt zich over beleggingsfraude met teakhout

Fraude met teakhoutplantages voor de rechter
Fraude met teakhoutplantages voor de rechter
De rechtbank in Zwolle is begonnen met de behandeling van de fraudezaak rond het Zwolse bedrijf Eco Wood Investment. Het bedrijf zou tot 2008 beleggers op grote schaal opgelicht hebben met beleggingen in tropisch hardhout.Â
Volgens het Openbaar Ministerie raakten 200 beleggers samen 6,5 miljoen miljoen euro kwijt. De mannen zouden de beleggers hebben voorgehouden dat ze met beleggingen in teakhoutplantages in Costa Rica en Guatemala tot 38 procent winst konden behalen. De beleggers zouden de opbrengsten na een periode van een aantal jaren terugkrijgen, maar dat zou niet zijn gebeurd. Het bedrijf ging in 2008 failliet.

Zwolse hoofdverdachte spoorloos

Van de drie verdachten in de zaak zijn er slechts twee komen opdagen. Het gaat om een man uit Rotterdam en een man uit het Duitse Isselburg. De hoofdverdachte, op wiens adres in Zwolle het bedrijf was ingeschreven, is niet verschenen. Hij is sinds 2008 spoorloos. Een deel van de beleggers heeft zich verenigd in een stichting van benadeelden; bij de curator hebben zich 151 slachtoffers gemeld. Voor de behandeling van de strafzaak zijn tenminste 2 dagen uitgetrokken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.