Uitstel voor betaling voor Eurocommerce

De rechtbank in Zwolle heeft uitstel van betaling verleend aan Eurocommerce in Deventer.

Eurocommerce is een van de grootste vastgoedontwikkelaars van het land. Het kampt met forse tegenvallers, waardoor het moeite heeft schuldeisers te betalen. In januari liet een schuldeiser al beslag leggen op 24 kantoorpanden van de onderneming uit Deventer.

 

De rechtbank heeft drie bewindvoerders aangesteld die proberen het bedrijf van de ondergang te redden. De drie kijken aan tegen een lening van 650 miljoen euro van een aantal banken. Mogelijk komen zij met de banken tot een regeling. Eigenaar Visser weigerde tot nu toe mee te werken aan een reddingsplan van de banken voor zijn bedrijf.

 

Het uitstel van betaling geldt niet voor alle BV's die onder de Deventer vastgoedgigant hangen. Het gaat om de Ferdinand Stinger Holding BV, Eurocommerce Holding BV, Eurocommerce Projectontwikkeling BV en Eurocommerce Beleggingen BV. Twee andere BV's zijn buiten de aanvraag gebleven. Dat zijn Eurocommerce recreatie BV en BV Eurocommerce.

 

Het uitstel van betaling heeft geen gevolgen voor stal Eurocommerce en brasserie de Roskam in Gorssel. Die twee bedrijven heeft eigenaar Visser eind vorig jaar overgedragen aan zijn zoon en dochter.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren