nieuws

Indische gemeenschap voert actie tegen bezuinigingen

Gemeente bezuinigt op Indische gemeenschap
Gemeente bezuinigt op Indische gemeenschap
De Indische gemeenschap van Hengelo gaat morgenavond een petitie met handtekeningen aan de voorzitter van de gemeenteraad aanbieden om de subsidie voor het organiseren van de koempoelan te behouden.
In traditionele klederdracht willen de actievoerders, onder leiding van voorzitter Ben Pelupessy, zo'n 100 handtekeningen aan de gemeenteraad aanbieden. ''Zonder de 1200 euro subsidie gaat de koempoelan verloren.'' En dat zou erg jammer zijn volgens Pelupessy. ''Wij zijn de oudste koempoelan van Twente. Al 25 jaar zorgen wij er met de Stichting Insulinde Contact voor dat de Indische cultuur behouden blijft. Wij missen onze generatie, daarom is heel belangrijk dat we elkaar maandelijks kunnen blijven opzoeken.''
Ook Leo Janssen, raadslid van Pro Hengelo, vindt het belachelijk dat de gemeente op dit traditionele Indische feest wil bezuinigen. Dinsdag zal hij dan ook een motie indienen om de subsidie aan de stichting veilig te stellen. De gemeente Hengelo wil de subsidie schrappen in verband met bezuinigingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.