nieuws

Kunstvereniging richt zich tot politiek

Kunstvereniging Diepenheim
Kunstvereniging Diepenheim
Kunstvereniging Diepenheim wil alles in stelling brengen om de landelijke politiek te overtuigen van haar bestaansrecht. Dat laat de Kunstvereniging weten in de week dat de Raad voor Cultuur negatief heeft geadviseerd over een subsidie voor de Kunstvereniging.
Volgens de Raad is de kunstvereniging niet belangrijk genoeg voor de kwaliteit van de hedendaagse kunst. De artistieke kwaliteit zou te lijden hebben onder de hoeveelheid aan kunstvormen. Zo is er onder meer beeldhouwkunst, tekenkunst en kunst in de open ruimte te zien.
De Raad voor Cultuur adviseert de staatssecretaris om de subsidie aan de kunstvereniging te stoppen. Die subsidie bedroeg 200.000 euro per jaar. De kunstvereniging zegt dat ze zonder dit geld haar werk niet meer goed kan doen. De Raad gaat volgens de kunstvereniging voorbij aan het feit dat ze het eerste centrum voor hedendaagse tekenkunst in Nederland heeft opgericht. Daarnaast wijst ze erop dat de Raad voor Cultuur wel de voortrekkersrol opmerkt op het gebied van volkskunst en hedendaagse kunst, maar dat klaarblijkelijk niet wil waarderen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.