nieuws

John: "Moeilijke beslissing om FC Twente te verlaten"

Ola John is inmiddels gepresenteerd bij zijn nieuwe werkgever Benfica. De aanvaller is trots op zijn transfer, maar heeft ook moeite om afscheid te nemen van de club waar hij is opgegroeid. Er is ook een afkoopsom opgenomen in zijn nieuwe contract. John mag voor het lieve sommetje van 45 miljoen euro vertrekken uit Lissabon.
“Het was een moeilijke beslissing om FC Twente te verlaten. Ik heb in die jaren veel geleerd en veel meegemaakt bij FC Twente. Ik ben er opgegroeid en de club zit dan altijd in je hart. Al met al is deze transfer naar Benfica best snel gegaan. De keuze voor deze club heb ik heel bewust genomen. Bij Benfica krijg ik als jonge speler namelijk de kans me weer verder te ontwikkelen. Dat is voor mij heel belangrijk", aldus Ola John.
Voorzitter Joop Munsterman, die negen miljoen euro krijgt voor John, is trots op de transfer van John. "Ola John is als tienjarige jeugdspeler naar FC Twente gekomen en heeft zich als jongen uit de regio fantastisch ontwikkeld binnen onze Voetbalacademie. Daar mogen we trots op zijn. Ola is een voorbeeld voor vele andere jongens binnen de opleiding. Afgelopen seizoen is Ola basisspeler geworden en is hij snel gegroeid. Niet voor niets heeft Bert van Marwijk hem al een keer opgeroepen voor Oranje en behoorde hij tot de voorselectie voor het EK. Direct na onze Champions League-wedstrijden tegen Benfica werd duidelijk dat de Portugese club interesse in John had. Uiteindelijk heeft dat geleid tot deze transfer. We wensen Ola veel succes en geluk in zijn verdere voetbalcarrière", aldus Munsterman op de website van FC Twente.
Foto: TC Tubantia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.