Welman nieuwe wethouder van Enschede

Oud-fractievoorzitter van het CDA Patrick Welman wordt de nieuwe wethouder Werk en Inkomen in Enschede. Dat heeft Welman vanmorgen bevestigd. Hij had altijd al ambitie om wethouder te worden.

Welman volgt oud-wethouder K. op die twee weken geleden opstapte. Welman was tot vorig jaar fractievoorzitter van het CDA maar gaf dat op voor een nieuwe baan in dienst van de Universiteit Twente als campusmanager. Sindsdien is hij gemeenteraadslid.

 

Hij zegt zijn werk als campusmanager met pijn in het hart op te geven, maar volgens hem komt de functie van wethouder niet zo vaak voorbij. Welman zegt dat het weliswaar een moeilijke afweging was, te meer omdat hij net vader is geworden. Gesprekken met andere wethouders en oud- wethouders over het combineren van werk en privé hebben hem ervan overtuigd dat hij de functie van wethouder moet aannemen.

 

Welman houdt de portefeuille van zijn voorganger. Hij heeft zich eerder bij de provincie Overijssel bemoeid met het regionaal economisch beleid, waar ook het arbeidsmarktbeleid deel van uitmaakt. Of hij dezelfde stijl zal hanteren als M.K., moet de tijd volgens hem uitwijzen.

 

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren