nieuws

Strafzaak tegen overvaller tankstation aangehouden

recthbank
recthbank
Een strafzaak tegen een Enschedese tankstationovervaller is aangehouden om te bekijken op welke manier de man het beste kan afkicken van zijn drank- en drugsverslaving. Dat is de uitkomst van de eerste behandeling van de strafzaak tegen de man.
De man zou in februari getracht hebben een tankstation aan de Boulevard 1945 te overvallen. De man had na een avond vol drank en drugs behoefte aan meer, maar zat zonder geld, vertelde hij de rechters. Daarop besloot hij bij een vriend een nepvuurwapen te lenen en naar het tankstation te gaan. De overvaller hoopte dat het veiligheidsglas bij de kassa niet dicht zou zijn, maar dat bleek wel zo te zijn. Met zijn neppistool kon de man niet veel uitrichten en toen de medewerker op een alarmknop leek te drukken, vluchtte hij.
Een dag later werd de man aangehouden. Hij was makkelijk te herkennen op camerabeelden, omdat hij geen enkele poging had gedaan zijn identiteit te verhullen. De Enschedeër gebruikt al vanaf zijn twaalfde drugs en wil, na de nodige veroordelingen, graag voor eens en altijd afkicken. Onderzocht gaat worden hoe en waar dat het beste kan. In september gaat de zaak verder. Tot die tijd blijft de man wel vastzitten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.