nieuws

Spoedoverleg Syntus over herstelplan

Syntus in Zwolle
Syntus in Zwolle
De directie en ondernemingsraad van het regionale vervoersbedrijf Syntus houden vandaag een spoedoverleg over het herstelplan, dat een faillissement van het bedrijf moet voorkomen.
Aanleiding zijn uitspraken van de voorzitter van de ondernemingsraad over het mogelijk uitstappen van aandeelhouders. De directie noemde die uitlating woensdag 'volstrekt onjuist'.
Voorzitter Gerrit Vink van de tijdelijke ondernemingsraad zei dinsdag sterk het vermoeden te hebben dat de twee aandeelhouders van Syntus, de NS Groep en het Franse Keolis, zo snel mogelijk van hun aandelen af willen. Ze zouden geen vertrouwen hebben in het herstelplan van Syntus.
In mei werd bekend dat het bedrijf vanaf juni geen geld meer heeft waardoor aandeelhouders zouden moeten bijspringen. Een woordvoerder van Syntus ontkent dat het voortbestaan van de vervoerder in gevaar is. Wel erkent hij dat Syntus er financieel niet rooskleurig voor staat. De opdrachtgevers uit deze regio, de provincie Overijssel en Regio Twente, kondigden aan in de gaten te houden of reizigers geen hinder zouden ondervinden van de financiële nood.
Syntus onderhoudt onder meer de spoorverbinding Zutphen-Oldenzaal en verzorgt diverse busverbindingen in Overijssel, waaronder het stadsvervoer in Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.