nieuws

Den Oudsten: zorg over regionale kamerleden

Burgemeester Den Oudsten van Enschede maakt zich zorgen over het aantal Overijsselse Tweede Kamerleden dat na de verkiezingen in september terugkeert.
Een aantal Kamerleden heeft al aangegeven niet meer verkiesbaar te zijn, zoals Sharon Dijksma (PvdA), Sabine Uitslag (CDA) en Esmee Wiegman (CU). Bij de VVD staan twee Kamerleden (Malik Azmani en Han ten Broeke) op verkiesbare plaatsen en de SP schuift Tjitske Siderius naar voren. Arie Slob is lijsttrekker van de ChristenUnie. Bij andere partijen zijn de kandidatenlijsten nog niet bekend en is onduidelijk hoeveel Overijsselse politici een goede kans maken op een kamerzetel. Gezien de peilingen is de kans groot dat bij het CDA één van de huidige kamerleden Eddy van Hijum of Pieter Omtzigt op een niet-verkiesbare plaats komt.
Den Oudsten zegt in het radioprogramma Het Ochtendhumeur dat het kabinet de neiging heeft eerder te kijken naar problemen in de Randstad en Zuid-Nederland. Daarom is het belangrijk dat de regio via Tweede Kamerleden rechtstreeks toegang heeft tot politiek Den Haag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.