nieuws

"Angst bij omwonenden spoor in Overijssel"

Bij het RONA, de belangenvereniging van omwonenden van het spoor, zijn het afgelopen weekend bezorgde mailtjes binnengekomen naar aanleiding van het ongeluk in België.
In België, op het spoor tussen Schellebelle en Wetteren, ontspoorde een trein met chemicaliën. Door giftige dampen raakten meer dan 30 mensen gewond en er viel één dode te betreuren. Woordvoerder Johan Laman Trip van de RONA hoopt dat door het ongeluk mensen zich bewust worden van de gevaren van goederenvervoer. "De overheid zegt dat de kans op zo'n ernstig ongeluk één op de honderdduizend is. Verwaarloosbaar zou je zeggen, maar het ongeluk bij Schellebelle bewijst dat het niet zo is." Laman Trip roept omwonenden van het spoor op om naar aanleiding van het ongeluk in België een protestmail naar de minister of Tweede Kamerlid te sturen.

Besluit over toename goederenvervoer eind dit jaar

Om de Randstad te ontlasten en door de aanleg van de Tweede Maasvlakte, worden in de toekomst dagelijks 40 tot 100 extra goederentreinen op het spoor tussen Deventer en Duitsland verwacht. Aanwonenden van het spoor in Overijssel en Gelderland hebben zich daarom verenigd in het RONA, Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking. Over de toename van het goederenvervoer wordt nog gepraat in de Tweede Kamer, een definitief besluit wordt eind 2013 verwacht.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.