nieuws

Politieonderzoek tegen bosjongen Robin

De Duitse politie onderzoekt of bosjongen Robin uit Hengelo aansprakelijk is voor de kosten die zijn gemaakt voor zijn opvang en het achterhalen van zijn identiteit. De jongen wordt in ieder geval vandaag nog uit het opvanghuis in Berlijn gezet.
Robin meldde zich september vorig jaar bij de autoriteiten in Berlijn met een, naar nu blijkt, verzonnen verhaal. Hij zou jarenlang met zijn vader in een bos hebben geleefd. Hij zou na het overlijden van zijn vader per toeval in Berlijn terecht zijn gekomen. Hij zou minderjarig zijn en hij zei dat hij Ray heette. De leugens kwamen gisteren uit, nadat vrienden uit Hengelo hem herkenden op foto’s die door de Duitse politie waren verspreid. Op basis van zijn verzonnen verhaal ontfermde de Duitse jeugdzorg zich over hem.

Vader van zoontje van 2 jaar

Bosjongen Ray is dus de 20-jargie Hengeloër Robin, vader van een zoontje van twee jaar oud. Zijn ex-vriendin wil dat hij terugkomt naar Nederland en dat Robin wordt herenigd met zijn zoontje. In september vorig jaar deed de vader van Robin een oproep bij TROS Vermist. Daar kwam geen reactie op. Begin dit jaar overleed de vader van Robin. In het verleden is Robin regelmatig in aanraking geweest met drugs.

Opleidingen aan ROC van Twente

Robin haalde in 2008 zijn vmbo-diploma aan het Grundel in Hengelo. Daarna volgde hij twee opleidingen aan het ROC van Twente in Hengelo, Sociaal Cultureel Werk en Marketing & Communicatie. Beide opleidingen rondde hij niet af. In juli vorig jaar liet hij zich uitschrijven bij de school. Hij besteedde nauwelijks tijd aan zijn opleidingen.

Bureau Jeugdzorg

In het verleden heeft Robin een traject doorlopen via Bureau Jeugdzorg. Wat het probleem was, kan Bureau Jeugdzorg om privacyredenen niet zeggen. Hij heeft het traject met goed gevolg afgerond.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.