nieuws

Oud-wethouder Ahne ontkent beschuldigingen

Marc-Jan Ahne ontkent beschuldigingen
Marc-Jan Ahne ontkent beschuldigingen
Oud-wethouder van Deventer Marc-Jan Ahne heeft vandaag in een verklaring laten weten niet bewust financiële  informatie te hebben achtergehouden over de bouw van een nieuw stadskantoor in Deventer.
Eerder deze maand wilde Gemeentebelang Deventer dat er een raadsonderzoek kwam naar het verzwijgen van een financiële tegenvaller bij het besluit voor de bouw van een nieuw stadhuis. Volgens de partij is de raad niets verteld over een tegenvaller van 20 miljoen euro, wat vooral kwam door verminderde grondwaarde. Door een uitgelekte mail gericht aan Ahne bleek dat zowel hij als wethouder Pierey hiervan op de hoogte waren voordat de raad werd geïnformeerd over de financiële situatie.

"Niet bewust informatie achtergehouden"

In zijn verklaring zegt Ahne, die nu burgemeester van Ommen is, niet bewust informatie te hebben achtergehouden voor de raad. Hij laat weten het bijzonder vervelend te vinden dat hij hiervan verdacht wordt. Volgens hem heeft hij de raad laten weten dat er nog een discussie liep over de jaarrekening waarbij hij expres geen bedrag heeft genoemd, omdat dit later vaak nog door de accountant wordt bijgesteld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.