nieuws

Dure auto's eigenaar Eurocommerce in beslag genomen

In Deventer heeft de bewindvoerder van vastgoedbedrijf Eurocommerce tien peperdure Ferrari's in beslag genomen. De auto's stonden in een loods aan de Arnsbergstraat.
Het pand staat op naam van Eurocommerce Beleggingen bv. Onder de in beslag genomen auto's bevindt zich een exclusieve Ferrari F40 die alleen al goed is voor bijna vier ton. Een bergingsbedrijf is donderdagavond uren bezig geweest om de auto's weg te halen. De in beslag genomen auto's zijn volgens de bewindvoerder samen miljoenen waard en zullen worden verkocht.
De inbeslagname markeert een nieuw hoofdstuk in de soap rond het Deventer vastgoedbedrijf Eurocommerce. Het bedrijf verkeert al maanden in grote financiële problemen. Nadat het bedrijf tot twee keer toe op de rand van een faillissement stond werd een paar weken geleden uitstel van betaling verleend. Eigenaar Ger Visser werd vorige week  door de banken gedwongen om als directeur op te stappen. Negen grote banken hebben samen in totaal 650 miljoen euro uitgeleend aan de vastgoedgigant. Visser weigert tot frustratie van banken en bewindvoerders mee te werken aan een reddingsplan voor zijn bedrijf.
Het was algemeen bekend dat de steenrijke inwoner van Gorssel verzot is op dure wedstrijdpaarden. Hij was naast eigenaar van het vastgoedbedrijf ook de eigenaar van renstal Eurocommerce. De nu in beslag genomen verzameling Ferrari's was tot nu toe onbekend.
Foto's: Leo van 't Hul
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.