nieuws

Trekkermeisje toch naar Zuidpool

Manon Ossevoort uit Vriezenveen, beter bekend als het Trekkermeisje, vertrekt eind dit jaar naar de Zuidpool. Half december maakt ze met het vliegtuig de overtocht.
De laatste berichten waren telkens dat haar droom om financiële redenen niet uit zou komen. Ossevoort begon haar reis naar de Zuidpool in 2005. Op haar trekker reed ze dwars door Afrika. Onderweg ‘verzamelde’ ze dromen van mensen in oorlogsgebieden, van mensen in hongersnood en vrouwen zonder rechten. Mensen die door hun situatie eigenlijk niet meer durfden te dromen van een betere toekomst.
In het zicht van de haven moest Ossevoort haar reis staken, nadat was gebleken dat de overtocht naar de Zuidpool een paar ton ging kosten. Ze keerde terug en haar tractor werd naar Nederland verscheept. Ossevoort ging ervan uit dat ze haar reis waarschijnlijk niet af zou maken. Maar via via kwam ze in contact met een andere organisatie die de overtocht veel goedkoper kon verzorgen.
De overtocht naar de Zuidpool staat gepland op 14 of 17 december. Als bagage neemt ze uiteraard haar tractor en de verzamelde dromen mee. Op de Zuidpool bouwt ze een sneeuwpop, waarin ze de briefjes met dromen verwerkt van de mensen die ze op haar reis tegenkwam. Op 18 november wordt er in Enschede een afscheidsfeest voor haar gehouden.
Mogelijk wordt haar avontuur verfilmd. Ossevoort heeft contacten met een productiemaatschappij en met de Duitse omroepen ARD en ZDF.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.