nieuws

Binnen vijf jaar snel Internet op het platteland

Binnen vijf jaar moet ook het platteland in Overijssel voorzien zijn van snel Internet. Dat wil de provincie en vraagt de politiek daarvoor 30 miljoen euro uit te trekken. Daarnaast moet 35 miljoen euro beschikbaar worden gesteld voor leningen.
Op dit moment is in veel steden en dorpen al snel Internet via glasvezel beschikbaar. Maar in de buitengebieden blijkt het uitrollen van glasvezel veel te duur. In Overijssel gaat het om 38.000 huishoudens en 2.000 bedrijven. Met het beschikbaar stellen van het geld moet het nu wel gaan lukken.
De Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen (OVKK) is erg blij met de plannen van de provincie. Uit een vandaag gepresenteerde enquête blijkt dat vrijwel iedereen op het platteland behoefte heeft aan snel Internet, maar dat slechts een handjevol mensen aangesloten kan worden. Die situatie moet snel veranderen om een digitale tweedeling in de samenleving te voorkomen, zo stelt de OVKK.
Op woensdag wordt het plan voor het eerst besproken door de provinciale politiek. Na de zomer volgt een besluit over het geld. In totaal is 140 miljoen euro nodig voor snel Internet in heel Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.