nieuws

Dreigend onweer houdt me thuis

Toegegeven: zaterdagavond zei ik nog stoer dat regen me niet zoveel zou schelen. Maar zondagmorgen zag ik toch maar van de geplande wandeling af. Mede gezien het dreigend onweer. Â
Het was de bedoeling om via een omweg naar Borne te wandelen voor een familiebezoek. Zo'n beetje allemaal fietspad, dus verzekerd van een boomstronk- en mul zandvrije ondergrond. Ik zou om een uur of acht des morgens wegwandelen en Dorien was gaarne bereid me weer op te halen.
Hoe anders werd het. Ik liep tegen half acht met mijn hondje buiten en toen begon het al licht te sputteren. Even later zag ik op buienradar dat het uren en uren door zou regenen. In onze omgeving zag ik ook donderblauwe vlakken met hier en daar een rode punt (onweer). En toen ik dat zag nam ik een wijs besluit en lag ik een kwartiertje later weer onder de wol.
Het is inmiddels duidelijk dat die zondag compleet verregend is. Maar dat zal komend weekend geen excuus meer zijn. Immers: de Vierdaagse is al over drie weken! En ik moet nog wel een paar kilometers maken. Sterker nog.....zoals het er nu voor staat, worden het twee loopdagen. Zondag in ieder geval 40 kilometer bij de Peerkestocht in Denekamp, zaterdag misschien alsnog dat familiebezoek of anders op een andere manier een kilometer of 40.
Wat later dan in voorgaande jaren zijn inmiddels ook de 'updates' op radio begonnen. Elke maandagmiddag rond kwart over twee schuif ik aan bij het programma Goeiemiddag Overijssel om te vertellen hoe het gaat met de voorbereidingen. Afgelopen maandag werd dat dus een geanimeerd gesprek met Piet-Cees van der Wel, die ik volgens mij niet echt enthousiast heb kunnen maken voor het wandelen. De drie komende maandagen zal Marcel Spijkerman weer achter de microfoon zitten.
Het wordt inmiddels wel spannend allemaal. Ik hoop binnenkort mijn toegangsbewijs voor het speciale verzorgingspunt thuisgestuurd te krijgen. Op zo'n tien kilometer voor de finish mag ik dan naar een tent van de wandelbond, waar ik een soepje of pasta krijg, een sportdrankje en desgewenst verzorging door een deskundige. Van vorig jaar staat nog op mijn netvlies, dat ik door een meneer van het Rode Kruis op meer dan uitstekende wijze ben geholpen aan een bloedblaar ter rechterzijde. Ik hoop niet dit jaar weer gebruik hiervan te hoeven maken, maar het is prettig te weten dat het eventueel kan. Nu nog even de pedicure in Delden bellen met de vraag of ik nog terecht kan één dezer dagen en dan moet het allemaal wel goed komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.