nieuws

Masela verliest kort geding over Spelen

Wyomi Masela
Wyomi Masela
Turnster Wyomi Masela uit Almelo is er maandag niet in geslaagd via een kort geding deelname aan de Olympische Spelen af te dwingen.
Masela was aanvankelijk aangewezen door gymnastiekbond KNGU, maar dat besluit werd teruggedraaid nadat haar concurrente Celiné van Gerner met succes naar de rechter was gestapt. Nadat de bond Van Gerner halverwege juni voordroeg voor Londen, spande Masela een kort geding aan. Rechter Dirk Vergunst oordeelde maandag in Zutphen dat het weliswaar 'zuur' was dat ze eerst had gedacht zeker te zijn van deelname, maar dat de regels uiteindelijk correct zijn toegepast.
"Hier heb ik het afgelopen jaar alles voor opzij gezet. Voor een sporter die zich voorbereidt op de Olympische Spelen is uitsluiting van dit toernooi het allerergste dat je kan overkomen", reageerde de turnster die reserve blijft achter Van Gerner. "De teleurstelling is erg groot.''
"Na de Spelen wil ik graag in overleg met NOC*NSF en de KNGU om te bekijken op welke manier ik me - met hun steun - het beste op de volgende Spelen in Rio kan gaan voorbereiden. Ik wens Céline alle succes in Londen en hoop dat ze daar goed presteert."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.