nieuws

Paraglider heeft spijt van zijn proefvlucht

"Het was achteraf beter geweest om niet met dit ding de lucht in te gaan." Dat zegt Chavert ter Maat over de commotie, die is ontstaan nadat hij dinsdagavond in Enschede met zijn zelfbouwvliegtuig neerkwam.
"Maar de manier waarop de Rijksluchtvaartdienst de zaak aanzet, vinden wij wel wat overdreven." Dinsdag probeerde Ter Maat, die zelf een zeer ervaren paraglider is, een door zijn vriend Robbie Oude Lenferink zelfgebouwde trike in de lucht te krijgen. Voor hen was het een langgekoesterde jongensdroom om met een eigen bouwsel te vliegen. Toen het toestel eenmaal vloog en ongeveer 50 meter hoog was, vatte het motortje vlam.
"Ik zag het niet aankomen en heb het ding zo snel mogelijk aan de grond gezet. Ik ben natuurlijk flink geschrokken en zal nooit meer zoiets in mijn hoofd halen. We wisten niet eens of de trike de lucht in kon. Daarvoor was deze test. Als we hadden geweten dat het zo zou lopen, dan hadden we natuurlijk meteen een aanvraag gedaan bij de Rijksluchtvaartdienst voor een bewijs van luchtwaardigheid."
Ter Maat is vanmiddag door de Officier van Justitie gehoord. Die moet nog bepalen welke straf Ter Maat wordt opgelegd.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.