nieuws

Nieuw op website RTV Oost: Nieuws op de kaart

Waar in de provincie Overijssel is er nieuws? Voortaan is het in één oogopslag te zien dankzij een nieuwe functie op de website van RTV Oost: Nieuws op de kaart.
Wie Overijssel heel goed kent weet natuurlijk precies waar Muggenbeet, Markvelde en Radewijk liggen. Maar voor wie dat niet precies weet is het heel nuttig dat je dat snel even kunt bekijken. We laten daarom bij de nieuwsberichten op de website van RTV Oost steeds vaker de locatie van het nieuws zien. Dat wordt aangegeven met dit symbool: Als je op dat icoontje klikt, opent er boven in bericht een kaartje met de locatie van het nieuws. Bijvoorbeeld:
Omdat we van steeds meer nieuws de locatie laten zien, kunnen we het ook andersom doen. Dat doen we vanaf nu met 'Nieuws op de kaart'. Het is een kaart van Google Maps waarop van elk bericht op de website van RTV Oost waar een locatie van bekend is een pinnetje wordt gezet die verwijst naar het het nieuwsbericht. Omdat je ook kunt inzoomen en uitzoomen kun je dus snel een gebied selecteren waarvan je wilt weten welk nieuws er is. Standaard zie je het nieuws van de afgelopen twee dagen:
Maar het is ook mogelijk om alle berichten tegelijk op de kaart te zien. Dat ziet er dan zo uit:
Het is natuurlijk een brij aan informatie, maar als je inzoomt kun je goed per locatie zien welk nieuws er is geweest.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.