nieuws

Man uit Heino betrokken bij kunstroof

De politie vond geroofde schilderijen terug
De politie vond geroofde schilderijen terug
Een 38-jarige man uit Heino is aangehouden voor het helen van zeker vijf kostbare schilderijen die gestolen zijn in 1999 uit een woning in Bilthoven.
Hij is samen met een 61-jarige man uit Lelystad en een 56-jarige man uit het Duitse Leer aangehouden. In de woning van de Heinoër vond de politie een aantal schilderijen terug, die afkomstig zijn van een overval op een villa van een bejaarde vrouw in Bilthoven op 31 oktober 1999.
Bij de gewelddadige overval werden zeven 17de-eeuwse schilderijen gestolen, waaronder een Jan Steen. De politie kwam de kunstdieven op het spoor toen een van de schilderijen werd aangeboden bij veiling Christie's in Amsterdam.
Het is nog niet duidelijk of de gearresteerde helers ook verantwoordelijk zijn voor de gewelddadige overval waarbij de schilderijen werden buitgemaakt.
De eigenaresse is inmiddels overleden, de vijf schilderijen gaan terug naar de nabestaanden. De schilderijen hadden toentertijd een waarde van bijna 3 miljoen gulden. Twee van de zeven gestolen schilderijen zijn op dit moment nog zoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.