nieuws

Verdachte aangehouden voor moord Jan Diphoorn

Een 28-jarige man is gistermiddag aangehouden voor de moord op Jan Diphoorn uit Hengelo. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de moord.
Het lichaam van de 59-jarige Diphoorn werd in augustus vorig jaar gevonden in het Twentekanaal bij Ambt-Delden. Een medewerker van Rijkswaterstaat die er het gras maaide, zag het lichaam in het kanaal drijven. Onderzoek wees uit dat Diphoorn door een misdrijf om het leven was gebracht.

Politie-onderzoek

De politie zette direct 20 rechercheurs in om de moord te onderzoeken. Al snel richtte het onderzoek zich op de vele contacten die Diphoorn onderhield op social media en werden aanwijzingen gezocht in de homoscene. Ook deed de politie een passantenonderzoek in Hengelo en bij het Twentekanaal om meer informatie te krijgen.

Onder de Loep en Kriminal Report

Donderdag 25 augustus vroeg de politie in het RTV Oost-opsporingsprogramma Onder de Loep aandacht voor de zaak. Hierop kwamen 35 tips binnen. Op 19 september besteedde ook het Duitse opsporingsprogramma Kriminal Report (WDR) aandacht aan de moord op Diphoorn. Dit omdat Diphoorn de laatste maanden voor zijn dood veel chatte met Duitse mannen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.