nieuws

Geen treinverkeer door verbouwing station Zwolle

Het treinverkeer van en naar station Zwolle krijgt vanaf 25 juli te maken met grote overlast. Het laatste weekend van juli en eerste weekend van augustus is er zelfs helemaal geen treinverkeer mogelijk.
Zwolle is het grootste spoorknooppunt van Noord- en Oost-Nederland. Om in de toekomst meer reizigers en treinen per dag te kunnen verwerken, wordt het station op dit moment ingrijpend verbouwd. Afgelopen jaar is al veel werk verricht en deze zomer komt de verbouwing in een cruciale fase.
Tussen 25 juli en 5 augustus wordt een nieuw perron aangesloten op de sporen en moet een deel van de nieuwe voetgangerstunnel onder de sporen worden aangebracht. Alle bestaande sporen moeten daarvoor tijdelijk van hun plek. Het treinverkeer ligt in die periode voor een deel stil.
ProRail moet er in elk geval voor zorgen dat de Hanzelijn vanaf 9 december kan stoppen bij station Zwolle. Het nieuwe, vierde perron moet dan helemaal klaar zijn en aangesloten op de rest van het station. De nieuwe brede voetgangerstunnel is voorlopig nog niet klaar. Deze zomer wordt de eerste helft onder het station aangebracht, volgende zomer volgt dan het tweede deel. Pas begin 2014 is de 17 meter brede tunnel helemaal klaar. Tot die tijd moeten reizigers gebruik blijven maken van de traverse, de loopbrug die boven de sporen is aangelegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.