Eigenaar Eurocommerce moet miljoenen inleveren

Eigenaar Ger Visser van het failliete Eurocommerce moet tientallen miljoenen euro's van zijn privékapitaal overmaken naar schuldeisers van het bedrijf.

Visser heeft een aantal zogenaamde rekening courant rekeningen, waardoor hij voor een klein gedeelte van de schuld van zijn failliete bedrijf ook privé aansprakelijk is. In totaal hebben negen banken samen 650 miljoen aan het bedrijf uitgeleend. Visser zou - ondanks alle zakelijke financiële problemen - nog ongeveer 145 miljoen op de bank hebben staan.

 

Interim-directeur Van der Bijl van Eurocommerce wilde niet vertellen hoeveel tientallen miljoenen Visser precies terug moet betalen. Ironisch genoeg weigerde Visser maandenlang om mee te werken aan een plan van de banken om zijn bedrijf te redden. Hij wilde tot grote frustratie van de banken geen privégeld in zijn eigen bedrijf stoppen.

 

De Deventer kantoorontwikkelaar is donderdagochtend failliet verklaard, nadat bewindvoerders constateerden dat er een onhoudbare situatie was ontstaan. Eurocommerce kon betalingsverplichtingen niet meer na komen, banken wilden het bedrijf geen geld meer lenen en er loopt een onderzoek van de FIOD naar de handelswijze van eigenaar Visser. Hij wordt samen met oud-commercieel directeur Jetze S. verdacht van valsheid in geschrifte en het oplichten van een aantal banken.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren