nieuws

Gevangenisstraffen voor vrijheidsberoving en mishandeling

Vier mannen uit Almelo en Enschede hebben gevangenisstraffen gekregen van anderhalf tot drie jaar voor vrijheidsberoving van een man en een vrouw. Drie van de vier zijn ook veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling van de man.
Eind november vorig jaar gingen de vier naar een huis in Almelo om hun wiethandel terug te halen. Eén van de veroordeelden had in het huis een hennepkwekerij opgezet, maar die was door de bewoner ontruimd. De vier mannen troffen in het huis de vriendin en de broer van de bewoner aan. De broer is tijdens de gijzeling mishandeld en ernstig bedreigd door de mannen. Ook is er in de vloer geschoten om de bewoner te dwingen naar huis te komen en de drugs af te geven. Uiteindelijk heeft de bewoner zich gemeld en is de gijzeling gestopt.

Satudarah

Volgens justitie zijn drie van de vier veroordeelden lid van de motorclub Satudarah in Enschede. Dat wordt echter ontkend door advocaat Robert Speijdel van één van de veroordeelden. Zijn cliënt is volgens de advocaat het enige lid van de Satudarah. De motorclub zou volgens Speijdel ook geen rol hebben gespeeld in de rechtszaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.