nieuws

Salaris topman TenCate sterk gestegen

Logo TenCate
Logo TenCate
Het technische textielbedrijf TenCate in Almelo heeft de bestverdienende topbestuurder van Overijssel. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant.
Topman Loek de Vries verdiende vorig jaar ruim 2,3 miljoen euro. Zijn salaris is daarmee tussen 2007 en 2011 sterk gestegen. Dat is opvallend, omdat de beloningen van topbestuurders de afgelopen jaren gemiddeld genomen daalden. De bestuursvoorzitter van Shell voert de lijst van de Volkskrant aan met een inkomen van ruim 8,7 miljoen euro.
Bestuursvoorzitter Gerard van de Aast van het Rijssense bouwconcern VolkerWessels staat in de lijst op plek 44 met een inkomen van iets meer dan één miljoen euro. Henk ten Hove van de Zwolse buizenfabrikant Wavin staat op de 66ste plaats met een inkomen van ruim 725-duizend euro; één plaats lager staat de bestuursvoorzitter van kabelfabrikant TKH Group in Haaksbergen. De bestuursvoorzitter van Koninklijke Wegener, die de regionale kranten de Stentor en de Twentsche Courant Tubantia uitgeeft, staat op plek 74. Topman Gerard Sanderink uit Wierden van bouwbedrijf Srukton verdiende vorig jaar ruim 610-duizend euro en staat op plaats 84.     

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.