Nieuws

Miljoenen voor veilige oversteek over N35 bij Haarle na toezegging van minister

N35
N35 © RTV Oost
De veilige oversteek voor schoolgaande kinderen over de N35 bij Haarle komt er. Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft aangegeven dat er een bedrag van vijftien miljoen euro beschikbaar komt voor onder meer de realisatie van een veilige oversteek.
"Dat is heel goed nieuws", aldus VVD-Statenlid Lex Schukking. "We zijn hier ontzettend blij mee. Wij zijn een absolute voorstander van een veilige oversteek bij Haarle en erg blij met deze toezegging van de minister."

Plaatselijk Belang Haarle

De toezegging van de minister is goed nieuws voor Plaatselijk Belang Haarle. Ron Vloedgraven van Plaatselijk Belang gaf anderhalve week geleden nog aan niet zo blij te zijn met een akkoord tussen de minister en de Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman.
"Haarle wordt overgeslagen in het idee de leefbaarheid en de verkeersveiligheid te verbeteren. Haarle heeft recht op meer aandacht en meer oplossingen", zei Vloedgraven toen.
Vloedgraven is inderdaad blij met de toezegging van de minister maar houdt nog wel een slag om de arm. "Het lijkt de goede kant op te gaan", aldus Vloedgraven die ook nog de vergadering van morgen in Provinciale Staten wil afwachten.

Motie Provinciale Staten

Een grote meerderheid in Provinciale Staten, dient woensdag een motie in voor een veilige oversteek op of onder de N35 bij Haarle. De partijen achter de motie zijn CDA, VVD, PvdA, Forum voor Democratie, ChristenUnie, D66, SGP, Fractie Mooi Overijssel en de Groep Schönbaum.
Vloedgraven mag dan blij zijn met de toezegging van de minister. "We blijven het scherp volgen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.