Ex-topman failliet Eurocommerce zwijgt vooralsnog

Ex-topman Visser van het failliete vastgoedbedrijf Eurocommerce uit Deventer zwijgt vooralsnog over de fraudebeschuldigingen tegen hem. Visser meldde zaterdagmiddag tijdens het paardensportevenement CSI in Geesteren nog niet te willen ingaan op de affaire.

Vorige week werd de topman samen met de commercieel directeur opgepakt. Enkele banken hadden aangifte gedaan tegen hem vanwege miljoenenfraude. Visser wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting van een aantal banken. Na enkele dagen kwamen de twee directeuren weer op vrije voeten, volgens het Openbaar Ministerie was het voor het onderzoek niet nodig het tweetal langer vast te houden. Wel blijven ze verdachten.

 

Eurocommerce werd afgelopen week failliet verklaard, nadat bewindvoerders constateerden dat er een onhoudbare situatie was ontstaan. Eerder werd een faillissement tot twee maal toe succesvol afgewend, maar nu viel het niet meer tegen te houden. Eurocommerce kon betalingsverplichtingen niet meer nakomen, banken wilden het bedrijf geen geld meer lenen en ook onderzoekt de FIOD de handelswijze van eigenaar Visser.

 

Eurocommerce was één van de grootste kantoorontwikkelaars van Nederland. Het bedrijf ontwikkelde in heel Nederland kantoorpanden en verkocht die vervolgens aan beleggingsmaatschappijen. Met de komst van de economische crisis ging het steeds slechter met het bedrijf. Toen werd ook duidelijk dat Eurocommerce er soms vreemde handelswijzen op na hield. Het vastgoedbedrijf vertelde kopers van hun panden onder meer niet dat huurders op elk moment onder een huurgarantie uit konden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren