Contract getekend, Ikea definitief naar Zwolle

De Ikea komt definitief naar Zwolle. Vandaag tekenden de gemeente Zwolle en Ikea het koopcontract van de grond op bedrijventerrein Hessenpoort. Daarmee staat niets de komst van het Zweedse woonwarenhuis meer in de weg.

Het contract werd symbolisch ondertekend op een Ikea-bank in het weiland waar de winkel moet komen. De vestiging in Zwolle wordt 28.000 vierkante meter groot en zal daarmee een middelgrote vestiging zijn van het bedrijf. Ikea hoopt in Zwolle jaarlijks een miljoen bezoekers te trekken en 350 mensen aan een baan te helpen. Begin 2013 wordt gestart met de bouw, een jaar later moeten de eerste bezoekers hun huisraad kunnen uitzoeken in de Zwolse winkel.

 

Ikea wilde al langer een vestiging openen in Zwolle, maar die ambitie kwam stil te liggen door de economische crisis. In 2011 is verder gegaan met de ontwikkeling maar werden er wel aanpassingen gemaakt in het plan. Zo wordt de vestiging een pilotproject dat speciaal voor Zwolle is ontwikkeld. De winkel is compacter, het magazijn is volledig geautomatiseerd en de parkeerplaatsen komen niet in maar naast de winkel.

 

Vandaag, woensdag 18 juli, is er tussen 16.00 en 19.00 een inloopbijeenkomst in restaurant Van der Valk. Geïnteresseerden kunnen zien wat Ikea precies gaat bouwen in Zwolle.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren