nieuws

TV Oost doet verslag van Zwarte Cross

Zwarte Cross
Zwarte Cross
Ronkende motoren, spetterende muziek, flitsende stunts en veel spektakel: welkom in de wondere wereld van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.
Vorig jaar trok dit grootste meerdaagse festival van Nederland meer dan 150.000 bezoekers. In samenwerking met Omroep Gelderland doet TV Oost op zaterdag 21 en zondag 22 juli verslag van dit typisch Oost-Nederlands vermaak van de bovenste plank. Carrie ten Napel loopt over het festivalterrein en neemt de kijker mee voor, achter en boven de schermen van de Zwarte Cross. De uitzendingen zijn beide dagen te zien om 18.20, 19.20, 20.20 en 00.20 uur.

Motorcross

Vanzelfsprekend is in het verslag bij TV Oost ook een ruime samenvatting te zien van de spectaculaire en onvolprezen motorcross, waarbij brommers, zwaargewichten en zelfrijdende caravans over de baan schieten. Serieuze motorsport met echte wereldkampioenen wordt afgewisseld met bizarre klassen waar het helemaal niet om het winnen gaat, zoals de nieuwe 'Muzikantenklasse' en 'Maritieme Klasse'. Bij TV Oost beleef je de Zwarte Cross alsof je er zelf bij bent. Of om met festivaldirectrice Tante Rikie te spreken: 'Voorwaarts gas!'.

Festival

Het Zwarte Cross Festival is een feest met muziek, motorcross, stunts, humor, theater en spektakel. Er zijn dit jaar optredens van o.a. Racoon, Kaiser Chiefs, Within Temptation en het groot Habsburgs Strauss Orkest. Gerda Havertong zal in het Achterhoeks een verhaal van Dikkie Dik voorlezen en wie weet welke kunstschatten er op tafel komen bij 'Tussen kunstmest en pröttel'. De plek om verrast te worden is de theaterweide, waar je in intieme setting kunt genieten van cabaret en akoestische muziek. Verder is er een festivalmarkt, kermis, festivalcamping en zijn er vele kinderactiviteiten. Kenmerkend voor de Zwarte Cross is de typisch Achterhoekse gezelligheid en gastvrijheid waarbij jong en oud samen feest viert.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.