nieuws

Station Zwolle enorme bouwplaats

De aanleg van een tunnel en nieuwe treinsporen voor de Hanzelijn; NS-station Zwolle is de komende weken een grote bouwput. Afgelopen nacht is een deel van de perrons verwijderd en aan de tunnel wordt al langer hard gewerkt. Dit weekend rijden er even geen treinen van en naar het station in Zwolle.
In december gaan er vanuit Zwolle ook treinen naar Flevoland rijden, en om dat mogelijk te maken is een nieuw spoor en een extra perron nodig. Omdat ook de tunnel onder het station te klein was wordt er meteen een grote nieuwe tunnel aangelegd. 
De totale bouwklus duurt een paar jaar. Het treinverkeer heeft vooral last van de bouw in twee weekenden waarin er helemaal geen treinen rijden. Op 28 en 29 juli is geen treinvervoer van en naar Zwolle mogelijk en datzelfde geldt voor het weekend van 4 en 5 augustus. Reizigers wordt gevraagd rekening te houden met extra reistijd van een half uur. Tussen de stations rondom Zwolle worden snelbussen ingezet.
De zomer is de meest rustige tijd van het jaar voor de NS. Dagelijks maken ruim 40.000 mensen gebruik van het Zwolse station en in de zomervakantie is dat ruim de helft minder mensen. De beste tijd dus om het station stil te leggen en grote klussen te doen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.