nieuws

Streep door overname Bakkerij Heinen

De vestiging in Bathmen
De vestiging in Bathmen
De overname van Bakkerij Heinen met vestigingen in Deventer, Bathmen en Vaassen door Bakkerij Van der Wal Jolink uit Apeldoorn gaat niet door. Drie van de vier vestigingen van Heinen zijn gesloten. De winkel in Vaassen wordt opengehouden door het personeel dat er werkt, weet eigenaar Peter van der Wal van Bakkerij Van der Wal Jolink.
Drie weken geleden sloot hij een overname-overeenkomst met de eigenaar van Bakkerij Heinen. Alle vier de vestigingen en het personeel zouden worden overgenomen. De overname gaat niet door omdat de eigenaar van Bakkerij Heinen bepaalde verplichtingen niet na is gekomen.
De eigenaar van Heinen zou bijvoorbeeld zelf het faillissement van zijn onderneming aanvragen, maar dat is niet gebeurd. Daarom besloot Van der Wal gisteravond de contracten te verscheuren. "Heel vervelend, want er is in korte tijd al veel gedaan. We hebben al veel energie en geld in de overname gestoken en dan is het heel erg jammer dat het niet door gaat", zegt Van der Wal. "Bovendien vind ik het jammer dat het personeel opnieuw wordt teleurgesteld. Zij gingen er vanuit dat ze bij ons in dienst kwamen en dat gaat nu niet door."
De Apeldoornse bakkerij Van der Wal Jolink heeft momenteel zeven vestigingen. Vijf in Apeldoorn, een in Epe en een in Beekbergen. "De winkels van Heinen waren interessant voor ons. Ze draaien allemaal voldoende omzet en wij hebben de capaciteit om de uitbreiding met vier vestigingen op te vangen."
Eigenaar Van der Wal sluit niet uit dat hij in de toekomst toch nog een of twee vestigingen van Heinen gaat overnemen. "Maar dan moet het faillissement snel worden uitgesproken. En dan nog zal uit de gesprekken met de curator moeten blijken wat mogelijk is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.