nieuws

PEC Zwolle biedt Nieveld meerjarig contract aan

Norichio Nieveld
Norichio Nieveld
Proefspeler Norichio Nieveld heeft PEC Zwolle de afgelopen dagen weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. De club is met de 23-jarige verdediger in gesprek over een meerjarig contract.
Nieveld komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord en werd de afgelopen seizoenen verhuurd aan Excelsior. Daar speelde hij bijna honderd wedstrijden in het betaalde voetbal. Het contract bij Feyenoord werd niet verlengd, waardoor Nieveld transfervrij is. De afgelopen trainde hij al mee bij PEC Zwolle en viel tijdens de oefenwedstrijd met NAC Breda (1-0 nederlaag) op door zijn eigen doelpunt. Desondanks gaat Zwolle nu met hem in zee.
Met de komst van Nieveld heeft PEC Zwolle de selectie nu in principe rond. Er kan alleen nog een nieuwe speler bij komen wanneer er iemand vertrekt. Dat is niet ondenkbaar, want er is inmiddels concrete belangstelling voor Gerard Aafjes. De verdediger kreeg deze week te horen dat hij mag vertrekken.
PEC Zwolle zoekt nog wel een derde doelman. Voor die vacature heeft Zwolle een Zuid-Afrikaanse keeper met een Europees paspoort op het oog. Hij komt binnenkort op proef in de provinciehoofdstad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.