nieuws

5 nieuwe categorieën in de app van RTV Oost

De mobiele applicatie van RTV Oost is uitgebreid met vijf nieuwe categorieën: Weblogs, fotoreportages, TransferProat, dierennieuws en opsporingsnieuws.
De uitbreiding betekent dat er nog meer informatie beschikbaar komt in de mobiele applicaties. Die informatie was tot nu toe alleen op de website van RTV Oost te vinden. De mobiele applicaties zijn er sinds maart 2011 en zijn sindsdien al verschillende keren uitgebreid. Omdat ze steeds meer gebruikt worden, was het uitbreiden van het aantal categorieën een logische stap.

Weblogs

In de categorie 'weblogs' zijn de weblogs te lezen die medewerkers van RTV Oost bijhouden. Op dit moment zijn dat: Jan Medendorp (verslaggever/presentator), Bas Treffers (eindredacteur), Peter Schoof (programmamaker), Ina Brouwer (programmamaker), Tom van 't Einde (verslaggever), Bart Kieft (verslaggever), Wim Meijer (muziekredacteur), Jaap Even (verslaggever) en Gerson Veenstra (chef nieuwe media).

Fotoreportages

Wekelijks worden op de website van RTV Oost fotoreportages geplaatst van allerlei gebeurtenissen in de provincie. Heel vaak zijn dat evenementen waar hobbyfotografen naartoe gaan om een fotoverslag te maken. Die reportages zijn vanaf nu ook in de app te zien.

TransferProat

Voor TransferProat houdt de sportredactie continu bij over welke voetballers er geruchten gaan dat ze naar een andere club vertrekken. Dan gaat het uiteraard om spelers die bij Overijsselse clubs spelen of spelers die in de belangstelling staan van Overijsselse clubs.

Dierennieuws

Voor dierennieuws werkt RTV Oost samen met de website OverDier. Elke dag wordt een filmpje geplaatst over een actueel thema en daarnaast is er al het dierennieuws uit Overijssel te lezen.

Opsporingsnieuws

In de categorie opsporingsnieuws staat al het nieuws uit Overijssel dat te maken heeft met het oplossen van misdrijven en vermissingen. Daarnaast worden er fragmenten geplaatst uit het opsporingsprogramma Onder de Loep van TV Oost.
Wie de applicatie voor Android-smartphones, iPhone en iPad al geïnstalleerd heeft krijgt automatisch een melding dat er een update beschikbaar is. Wie de applicatie nog niet heeft kan die gratis downloaden in de Play Store van Google en de App Store van Apple.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.