nieuws

Wie wil elektrisch rijden voor Radio Oost?

Hoe is het om in een elektrische auto te rijden? Die vraag staat vanaf donderdag 2 augustus tot en met dinsdag 7 augustus centraal in Het Overijssels Hart op Radio Oost. En één luisteraar mag het ook uitproberen! Wordt u dat?
De ANWB heeft mij gevraagd om mee te doen aan 'De grootste elektrische proefrit van Nederland'. Als onafhankelijke belangenorganisatie verzamelt de ANWB ervaringen van automobilisten, met als doel een maatschappelijke discussie te krijgen over elektrisch rijden. Op een aantal plekken in Nederland krijgen vrijwilligers daarvoor 6 dagen een elektrische auto in gebruik. Op hun beurt laten ze mensen uit hun omgeving in die auto rijden en leggen ze de ervaringen vast. Ik ben één van die vrijwilligers, maar combineer dat met mijn uitzendingen op Radio Oost.
Donderdag krijg ik de auto overhandigd van de ANWB en wordt tijdens de uitzending tussen 11.00 en 12.00 uur uitgelegd wat precies de bedoeling is. Op vrijdag 3 augustus, maandag 6 augustus en dinsdag 7 augustus rijdt iemand anders tijdens de uitzending in de auto. Vrijdag is dat autorijschoolhouder Gemma Volmer uit Hellendoorn, maandag rallyrijder Erik Wevers uit Markelo en voor dinsdag ben ik op zoek naar een luisteraar die in de auto wil rijden tijdens de uitzending!
Bent u benieuwd hoe het is om in een elektrische auto te rijden? Heeft u een rijbewijs en veel ervaring met autorijden? Kunt u dinsdag 7 augustus tussen 10.00 en 12.00 uur bij onze studio in Hengelo zijn? Bent u bereid om mee te werken aan de radio-uitzending en vindt u het leuk om gefilmd te worden? Dan mag u zich aanmelden via g.veenstra@rtvoost.nl Wij nemen contact op met degene die wordt uitgekozen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.