Nieuws

GGD vond sluiting school Raalte na corona-uitbraak niet nodig

Als het aan de GGD IJsselland lag, had het Carmel College Salland in Raalte niet dicht gehoeven. Gisteren sloot de middelbare school in Raalte, nadat 50 van de 1.450 leerlingen positief waren getest.
"De school in Raalte heeft zelf besloten om dicht te gaan", zei Joyce Henzen, verpleegkundige infectieziekenbestrijding bij de GGD IJsselland, in de speciale corona-uitzending op TV Oost.
"Ik weet niet hoe het precies gegaan is, maar we hadden graag samen met de school gekeken naar wat er wel kon", zei Henzen.
De deuren van de school gaan pas na de kerstvakantie weer open. Dat betekent dat de school ongeveer een maand dicht zit. Wel krijgen de 1.450 leerlingen van de HAVO/VWO-afdeling online les.
"Natuurlijk vinden we het vervelend om dit te moeten doen, maar we willen geen enkel risico op nog meer besmettingen lopen", zei directeur Wendy Lemstra gisteren.

Reactie

"Je moet natuurlijk goed kijken naar het doel van de sluiting", zegt Henzen. "Het kan zijn dat de school zelf geen andere mogelijkheden zag."
"Vanuit de GGD had het niet gehoeven, wij hadden liever echt maatwerk geleverd. We hadden liever meegedacht. Maar we kunnen natuurlijk ook niet in de school zelf kijken, om te kijken wat daar de overwegingen zijn geweest."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.