nieuws

FC Twente eenvoudig langs Mlada Boleslav

FC Twente heeft donderdagavond geen grote problemen gehad met Mlada Boleslav. In De Grolsch Veste werd de ploeg uit Tsjechië met 2-0 verslagen.
De Tukkers waren vanaf het begin veel sterker dan de Tsjechen, maar kregen in de eerste helft niet veel grote kansen. Chadli was een paar keer dichtbij, onder meer met een schot op de lat, en een schot van Plet werd net over getikt door de Tsjechische doelman. Na rust werd er al vlot wel gescoord: Fer kopte raak uit een vrije schop van Tadic en Chadli benutte een rebound, nadat Bulykin op doelman Seda was gestuit. Daarna was er onder meer nog een grote kans voor Bulykin, maar de debutant - hij viel in de tweede helft in voor Plet - vond opnieuw Seda op zijn weg. Ondanks een paar kleine slordigheden in de defensie, waar de Deen Bjelland verrassend de voorkeur kreeg boven aanvoerder Wisgerhof, wist Boleslav niet echt gevaarlijk te worden.
Volgende week is de return. Als FC Twente daar met succes de 2-0 voorsprong weet te verdedigen, plaatst de ploeg zich voor de vierde en laatste voorronde van de Europa League.
(foto: TC Tubantia)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.