Nieuws

CDA Raalte vraagt zich af waarom de buurtbussen nog altijd niet rijden

Buurtbus
Buurtbus © RTV Oost
Het CDA heeft bij burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte navraag gedaan naar de afwezigheid van buurtbussen in Salland. Die rijden nog steeds niet, ondanks een toezegging van gedeputeerde Bert Boerman van provincie Overijssel dat ze vanaf 9 november weer ingezet zouden worden.
Een aantal kleine kernen is sinds het voorjaar nog altijd onbereikbaar met openbaar vervoer, toen de buurtbussen als gevolg van coronamaatregelen geen reizigers meer mochten vervoeren.
In oktober heeft de gedeputeerde van Overijssel aangegeven dat de buurtbussen coronaproof zouden worden gemaakt, zodat de mogelijkheid weer ontstaat om te gaan rijden. Hierbij noemde hij dat dit uiterlijk 9 november zou gebeuren. Dit blijkt een maand later nog steeds niet het geval.
Op de buslijnen Heino-Laag Zuthem–Zwolle-zuid, Wijhe-Broekland-Raalte, Heeten-Deventer en Raalte-Luttenberg-Lemelerveld is de dienstregeling nog niet hervat.
“Het CDA hecht grote waarde aan de bereikbaarheid van de kleine kernen, dit geldt ook voor het openbaar vervoer”, aldus raadslid Jeroen Neimeijer. Hij heeft het Raalter college gevraagd uit te zoeken waar het op vast zit dat de bussen nog stil staan en zo nodig als gemeente zelf met een oplossing te komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.