Nieuws

Kerstival Zwolle dit jaar in aangepaste vorm, livemuziek in de huiskamer

Kerstival Zwolle niet in de horeca, maar in de huiskamer
Kerstival Zwolle niet in de horeca, maar in de huiskamer © Michel Korndorffer
Het jaarlijkse Kerstival in Zwolle kent dit jaar een ander karakter. Trekken muzikanten normaal van kroeg naar kroeg om het publiek op te zoeken, vanwege corona zijn de muzikanten dit jaar vanuit de huiskamer te bewonderen.
"We moesten op zoek naar een alternatief", vertelt voorzitter Ton Leensen van de Zwolse Stichting Horeca Evenementen. "Normaal gesproken gaan de muzikanten naar het publiek, dat dus gewoon kan blijven zitten. We hebben iets anders bedacht en dat worden vijf uitzendingen via RTV Focus."

'Maanden niet geweest'

Iedere donderdag en zaterdag tot de kerst kan om half zes, borreltijd, afgestemd worden op de lokale zender RTV Focus. "Bands treden op en ook de horeca wordt in beeld gebracht. Veel mensen zijn er al maanden niet geweest en dan is het leuk om ook iets achter de schermen van de horecamedewerkers te zien. De mensen in de horeca zijn toch al zo getroffen en zo proberen we er toch maar wat van te maken. Maar het valt niet mee."
Vanmiddag om half zes is de eerste uitzending, op donderdag 24 december de laatste. Dat zal een compilatie van de eerste vier uitzendingen zijn, aangevuld met nieuwe beelden. Het geheel wordt in goede banen geleid door presentator Boudewijn Koops, DJ Hans Stroeve en nachtburgemeester Jeroen van Doornik.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.