nieuws

Treinen rijden weer vanuit Zwolle

Reizigers konden vanmorgen eindelijk weer met de trein vanuit Zwolle vertrekken. Wekenlang reden er amper treinen omdat ProRail bezig was met de aanleg van een nieuwe tunnel.
Forensen die maandagochtend in de trein stapten zijn blij dat ze weer zonder problemen naar hun werk kunnen. Een reiziger uit Groningen: "Het was toch elke dag minstens een halfuur vertraging." Voor sommige anderen was het gestremde treinverkeer zelfs reden om thuis te blijven en vanuit de keuken te werken. In de periode dat er geen treinen reden werden reizigers met bussen naar Meppel en 't Harde gebracht waar ze alsnog met de trein verder konden. De grootste hinder hebben de treinreigers voorlopig gehad maar de ingrijpende verbouwing van het Zwolse station is nog lang niet voorbij. Eind 2014 is het station pas helemaal klaar.
Het station in de provinciehoofdstad wordt verbouwd omdat eind 2012 met de komst van de Hanzelijn het aantal reizigers naar Zwolle nog verder toeneemt. Nu al is Zwolle het tweede spoorknooppunt van Nederland. Daar komt eind dit jaar de Hanzelijn nog bij. Voor die nieuwe spoorlijn wordt een vierde perron gebouwd. Daarnaast wordt de perrontunnel flink verbreed en worden de sporen gemoderniseerd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.