Tent Dicky Woodstock Festival ingestort

De hoofdtent van het Dicky Woodstock Festival in Steenwijkerwold is zaterdagavond ingestort tijdens zwaar noodweer. Daar zijn meerdere gewonden bij gevallen. Elf van hen zijn in het ziekenhuis opgenomen. Hulpdiensten rukten massaal uit.

De organisatie meldt op Facebook: "Onze grote tent is ingestort, 10-15 gewonden, niet ernstig. Naar het ziekenhuis gebracht. Gewonden ter plaatse ook behandeld. Het festival is afgelast." Ook de politie spreekt over dat aantal gewonden: 

 

Beelden van het instorten van de tent op YouTube:

 

 

Rustig:

Op Radio Oost zei een woordvoerder van de politie dat het een geluk was dat de tent niet vol was. Het festival trekt elk jaar tussen de vijftien- en twintigduizend bezoekers over meerdere dagen, maar toen het gebeurde waren er slechts zo'n 150 bezoekers in de tent en op het terrein zo'n 350. Kort daarna zou het afsluitende optreden van Rowwen Hèze beginnen. Er is door de hulpdiensten meteen groot opgeschaald en de omgeving is afgezet. Op beelden is te zien dat de grote tent vrijwel helemaal tegen de vlakte is gegaan.

 

Burgemeester:

Burgemeester Van der Tas van Steenwijkerland is naar het festivalterrein gekomen en prijst de snelle en adequate inzet van de hulpdiensten. Binnen tien minuten waren de hulpdiensten ter plaatse. Op TV Oost zei ze verder dat ze blij is dat het lijkt mee te vallen met de hoeveelheid gewonden en de ernst van de verwondingen. Wel vindt ze het enorm jammer dat het festival op deze manier eerder moest worden afgebroken. Ze gaat in gesprek met de organisatie en vrijwilligers om te kijken of ze iets voor hen kan betekenen.

 

Paniek:

Ooggetuigen meldden onder meer op social media dat er grote paniek en chaos was. Een ooggetuige op het terrein zegt dat het weer ineens omsloeg en iedereen verrast was. De tent werd de lucht ingeblazen en stortte daarna neer. Verschillende mensen moesten onder het zeil vandaan gehaald worden. Volgens buurtbewoners was het noodweer bijzonder heftig, met stevige windvlagen en hagelstenen zo groot als eieren en is er nog veel meer schade in de omgeving. Volgens weerman Ton ten Hove van RTV Oost ontstond het noodweer zeer spontaan en kon je niet zien aankomen dat het ineens zo heftig zou worden.

 
Een tweet van een ooggetuige:


Beelden van het noodweer op YouTube:

 

Beeld Buienradar.nl van het moment dat het misging:

Buienradar

 

En een foto van het noodweer:

Noodweer

 

Foto's: @J_Haagsma, @arconn, @erickwant1, @SalvanoVolez en @NavNetsio

 

Getuige?

Bent u getuige van wat er is gebeurd tijdens Dicky Woodstock? Mail dan de nieuwsredactie: nieuws@rtvoost.nl

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: