Tent Dicky Woodstock was stormbestendig

De tent die tijdens noodweer op het Dicky Woodstockfestival in Steenwijkerwold in elkaar zakte, voldeed aan alle eisen en was in principe stormbestendig.

Dat laat een woordvoerder weten van het Aalster Tentenbedrijf Van der Werff uit Valkenswaard, dat de feesttent leverde voor het muziekevenement. Als gevolg van extreem noodweer stortte de tent vlak voor het optreden van popband Rowwen Heze in. Op dat moment waren 150 bezoekers aanwezig in de tent. Elf mensen raakten zodanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten.

 

De tent is door medewerkers van Van der Werff zelf opgezet. In de voorwaarden van de tentverhuurder staat dat bij slecht weer de tent ontruimd moet worden. De woordvoerder van het tentenbedrijf weet niet waarom dat niet is gebeurd. Het Aalster Tentenbedrijf verhuurt al ruim 40 jaar tenten voor evenementen. Het is nog nooit eerder in deze mate fout gegaan, aldus een woordvoerder. Medewerkers van het bedrijf zijn in Steenwijkerwold om uit te zoeken waarom de tent het begaf. 

 

Van der Werff wil niet verder reageren voordat er meer duidelijkheid is over de omstandigheden waarin de ramp zich voltrok. Wel verklaart de woordvoerder dat er van tevoren geen extra maatregelen zijn getroffen tegen noodweer. "Maar tegen zeer extreem weer is geen enkele tent opgewassen", aldus Van der Werff. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren