Organisatie Woodstock Festival verrast door noodweer

Het noodweer van zaterdagavond heeft de organisatie van het Dicky Woodstock Festival in Steenwijkerwold compleet verrast. Dat heeft een woordvoerder van het muziekevenement laten weten tijdens een persconferentie zondagmiddag op het gemeentehuis van Steenwijkerland.

Volgens de organisatie was er geen tijd om te reageren op de plotselinge extreme weersomstandigheden die het feestterrein teisterden. Een donkere wolk ontwikkelde zich ineens tot een zware hagelbui met rukwinden. Mensen vluchtten de feesttent in om te schuilen, waardoor een mogelijke ontruiming van de tent niet ter sprake kwam. Des gevraagd liet de organisatie weten dat er geen weerbureau was ingeschakeld om het buienverloop te kunnen controleren. Ook waren er naar aanleiding van het rampzalig verlopen popfestival Pukkelpop in Hasselt, waarbij vorig jaar augustus als gevolg van noodweer vijf doden vielen, geen extra maatregelen genomen.  

 

In Steenwijkerwold vielen zaterdagavond 13 gewonden die naar het ziekenhuis zijn gebracht. Elf van hen zijn inmiddels weer thuis. Twee gewonden liggen nog in het ziekenhuis. Een slachtoffer heeft ernstig letsel opgelopen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren