Nieuws

Overleden man bij bankje in 's Heerenbroek was 62-jarige man uit Münster

De man werd aangetroffen bij een bankje (foto ter illustratie)
De man werd aangetroffen bij een bankje (foto ter illustratie) © ANP
De overleden man die afgelopen zomer werd aangetroffen bij een bankje in 's Heerenbroek, was een 62-jarige man uit Münster. Vandaag is hij in het bijzijn van vier familieleden gecremeerd.
De man werd op 17 juli aangetroffen aan de Zwolseweg in 's Heerenbroek. Al snel werd duidelijk dat het ging om een natuurlijke dood, maar de identiteit van de man bleef lang onduidelijk. Op 1 december kwam de politie erachter.
Dankzij een tip van een politievrouw uit Noord-Nederland is het gelukt de man te identificeren als een 62-jarige uit Münster Hij was in april door zijn familie als vermist opgegeven. De man heeft zijn woning destijds in zorgwekkende toestand verlaten. Hij stond op dat moment internationaal gesignaleerd.

'Gezond en helder'

In mei is hij lopend aangetroffen in het noorden van Duitsland. De politieagenten die hem toen hebben gecontroleerd hebben de signalering, dus de status dat hij vermist is, opgeheven. Hier hebben ze de familie van de man later over in kennis gesteld. Hij maakte volgens de politie op dat moment een redelijk gezonde en heldere indruk.
De man is daarna diverse keren gezien in Nederland, maar heeft toen een valse naam opgegeven. In juni werd hij in Friesland aangetroffen door een politievrouw. Aan haar heeft de Duitse man wel zijn echte identiteit opgegeven. Toen zij hem had nagetrokken in het systeem stond hij niet (meer) gesignaleerd.

Door familie herkend

Deze politievrouw zag onlangs toevallig de berichtgeving van de onbekende Duitse man. Ze heeft contact gelegd met de agenten die de identiteit van de man onderzochten. De familie van de man is benaderd door de Duitse politie en zij herkenden hun broer van de foto die door de Nederlandse politie van hem was gemaakt. Daarna heeft er contact plaatsgevonden met de Zwolse politie en kon de zaak worden opgelost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.