Nieuws

Niet Omtzigt maar Hoekstra nieuwe partijleider CDA: 'Verstandig en dapper'

Pieter Omtzigt
Pieter Omtzigt © RTV Oost
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt uit Enschede wordt niet de nieuwe partijleider van het CDA. Wopke Hoekstra wordt het, zo laat partijvoorzitter Rutger Ploum weten. Volgens Omtzigt is dat de juiste keuze.
"Ik vind het heel verstandig dat Hoekstra de leider wordt van het CDA. Dat is heel dapper", aldus Omtzigt, de nummer twee van het CDA. Hij doet die uitspraken bij Nieuwsuur, dat hem vrijdagavond ontmoette in Bussum, waar de Enschedeër op bezoek was bij Hoekstra.
Gisteren waagden Kamerleden en partijgenoten van de CDA'er zich nog niet aan uitspraken over de opvolging van Hugo de Jonge, die donderdag aftrad als lijsttrekker van de christendemocraten. Alleen CDA-Kamerlid Maurits von Martels uit Dalfsen liet tegenover RTV Oost weten dat hij Hoekstra een sterke kandidaat vindt.

Lijsttrekkersverkiezing

Omtzigt deed in de zomer mee aan de lijsttrekkersverkiezing van het CDA, maar verloor nipt van Hugo de Jonge. Minister van Financiën Wopke Hoekstra deed toen niet mee, ondanks grote druk uit de partij. Na het aftreden van Hugo de Jonge liet Hoekstra weten alleen deelname te overwegen als hij door de partij zou worden gevraagd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.