Nieuws

Jumbo reageert op blokkade boeren: 'Geen gevolgen voor bevoorrading winkels'

Boeren blokkeren Jumbo in Raalte
Boeren blokkeren Jumbo in Raalte © News United / Jan Willem Klein Horstman
De acties van de boeren bij het distributiecentrum van supermarkt Jumbo in Raalte hebben geen gevolgen voor de bevoorrading van Jumbo-vestigingen. Dat zegt woordvoerder Laura Valks-Piessens van de supermarktketen.
Sinds acht uur vanavond staan er boeren bij het distributiecentrum in Raalte. Het aantal loopt nog altijd op, momenteel staan er naar schatting tachtig trekkers. Vrachtwagens hebben geen enkele mogelijkheid meer om het distributiecentrum te bereiken.
"Na de acties van de boeren op diverse locaties van Jumbo vandaag, waren we voorbereid dat ze ons ook in Raalte konden bezoeken", laat Valks-Piessens weten. "Gezien het tijdstip zijn er vooralsnog geen werkzaamheden in Raalte, dus we voorzien voor nu geen problemen in de belevering van de winkels vanuit onze locatie in Raalte."
De boeren willen een betere prijs voor hun producten. De laagsteprijsgarantie van de Jumbo is volgens hen op geen enkele manier te combineren met maatschappelijk verantwoord ondernemerschap en een eerlijke positie voor de leveranciers.

CBL in gesprek

"Wij hebben begrip voor de zorgen van Nederlandse boeren", zegt Valks-Piessens. "Het CBL (de branchevereniging van de supermarkten, red.) heeft (..) voorgesteld om namens de sector met alle ketenpartners in gesprek te gaan over de toekomst van de voedselketen en de positie van tuinders en boeren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.