Nieuws

Boeren blokkeren ook distributiecentrum Albert Heijn in Zwolle

Tientallen boeren blokkeren momenteel de toegang tot het distributiecentrum van supermarkt Albert Heijn in Zwolle. Met zo'n zeventig trekkers voeren ze actie voor een hogere prijs voor hun producten.
Sinds gisteravond zijn er boerenacties in onze provincie bezig. Zo wordt het distributiecentrum van supermarkt Jumbo in Raalte geblokkeerd. Tientallen boeren verzamelden zich daar gisteravond en hebben er de hele nacht doorgebracht.
Een deel van hen is vanochtend in alle vroegte verhuisd naar de Albert Heijn in Zwolle. Ongeveer twintig vrachtwagens staan te wachten tot ze het terrein van het distributiecentrum op kunnen.
De politie laat weten dat het protest leidt tot drukke wegen in en rondom Zwolle. Verkeer wordt geadviseerd hier rekening mee te houden.

Lege schappen

Met hun acties willen de boeren zorgen voor lege schappen in de supermarkten. Een woordvoerder van de Jumbo liet weten dat de belevering van supermarkten voor hen niet in gevaar komt, maar de boeren willen van geen wijken weten. Ze kondigden aan dat ze bereid zijn om lang te blijven staan.
Boeren blokkeren distributiecentrum Albert Heijn in Zwolle
Boeren blokkeren distributiecentrum Albert Heijn in Zwolle © News United / Jasper Hutten

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.