Kunstwerk topturnster Sanne Wevers onthuld op rotonde in Oldenzaal

De gemeente Oldenzaal heeft vandaag het kunstwerk van topturnster Sanne Wevers onthuld op de rotonde van de N343.

Dat gebeurde in aanwezigheid van de in Oldenzaal woonachtige Sanne Wevers zelf, haar zus Lieke Wevers, docent Nico Kuipers van het Twents Carmel College en de bedenker van het ontwerp, oud-leerling Stan Nijmeijer.

Het kunstwerk is een initiatief van het Twents Carmel College. De school bedacht een ontwerpwedstrijd voor een kunstwerk op de Sanne Weversrotonde. Het winnende ontwerp is nu te zien op de toegangsweg N343 en bestaat uit een aantal figuren op een turnbalk.

Het Twents Carmel College wilde een kunstwerk realiseren voor de Sanne Weversrotonde als blijvende herinnering aan de gouden medaille die Sanne Wevers won tijdens de Olympische spelen van 2016. Tevens staat het kunstwerk symbool voor talentontwikkeling die door het Twents Carmel College wordt gefaciliteerd.

De onthulling van het kunstwerk zou aanvankelijk in maart van dit jaar plaatsvinden. Door het coronavirus en de beperkende maatregelen is dat uitgesteld. Alle betrokkenen zijn blij en trots dat het kunstwerk nu op een plek staat langs één van de drukke toegangswegen van Oldenzaal, N343 / Oliemolenstraat, vlakbij het ouderlijk huis van Sanne Wevers.

Deel dit artikel: