nieuws

Protest tegen verdwijnen flatfeesten UT

Flatfeest op campus
Flatfeest op campus
Onder de kop 'Houd de Campus Bruisend' zijn enkele studenten van de Universiteit Twente een petitie gestart voor het behoud van zogenoemde flatfeesten.
De petitie is het initiatief van de bewoners van studentenhuis Los Chichis op de campus en is inmiddels al door 355 medestudenten getekend. Ze maken zich zorgen over het voortbestaan van de feesten na een klacht over geluidsoverlast. Door die klacht heeft de universiteit een boete van 1000 euro gekregen en heeft het universiteitsbestuur de aanvraag van vergunningen voor andere flatfeesten opgeschort.

Traditie

Flatfeesten bestaan al 25 jaar en zijn een traditie geworden op de campus van de Universiteit Twente. Het zijn de jaarlijkse themafeesten van verschillende studentenhuizen. Los Chichis organiseert al 14 jaar een flatfeest en heeft nog nooit klachten gehad. De bewoners zijn bang dat er door regels en procedures een eind komt aan de jarenlange traditie. Volgens hen was het vroeger voldoende om een groep studenten bij elkaar te zetten, een woonkamer ter beschikking te stellen  en een tap te plaatsen. Nu zijn er allerlei regels en procedures die de organisatie bemoeilijken.

'Feesten kunnen doorgaan'

Het Evenementenbureau dat de vergunningaanvragen coördineert, zegt dat sprake is van opschorten, maar dat de feesten niet in gevaar komen. Volgens evenementenmanager Buitink kunnen ze gewoon doorgaan, maar wordt bekeken hoe geluidsoverlast via de vergunning voorkomen kan worden. Het gaat om 6 à 7 feesten per jaar met maximaal 300 bezoekers. De eerste, van Los Chichis, is op 21 september.

Serieus
Evenementenmanager Buitink zegt dat er nog nooit klachten over geluidsoverlast zijn binnengekomen. 'Als mensen op of rond een universiteitscampus gaan wonen, weten ze dat er overlast kan zijn'. Toch neemt hij de klachten serieus en wil herhaling voorkomen, zodat de vergunningen in de toekomst niet in gevaar komen.
foto: UTnieuws

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.