Nieuws

Marcel Oude Wesselink vertrekt als directeur-bestuurder bij RTV Oost

Marcel Oude Wesselink is na 33 jaar vertrokken bij RTV Oost
Marcel Oude Wesselink is na 33 jaar vertrokken bij RTV Oost © RTV Oost / Rogier van den Berg
Marcel Oude Wesselink (62) vertrekt komend jaar als directeur-bestuurder bij RTV Oost. Het is tijd voor wat nieuws, vindt hij. “Zowel voor mij als voor RTV Oost.”
Volgens Oude Wesselink komt zijn vertrek, per 1 mei 2021, op een logisch moment. "Voor RTV Oost breekt een nieuwe fase aan. Een goed moment om de functie over te dragen aan een nieuwe bestuurder die de strategische koers en ingezette veranderingen verder vorm geeft."
Het duurt nog een klein half jaar voordat Oude Wesselink vertrekt. Dat biedt hem de mogelijkheid lopende zaken goed af te ronden en het geeft de Raad van Toezicht de ruimte om op zoek te gaan naar een opvolger.

Modern mediabedrijf

“De Raad van Toezicht dankt Marcel Oude Wesselink zeer voor zijn loyaliteit aan RTV Oost", zegt voorzitter Oude Weernink van de Raad van Toezicht. "We danken hem bovenal voor de wijze waarop hij zich heeft ingezet RTV Oost te ontwikkelen tot een modern mediabedrijf en klaar te maken voor de toekomst. De Raad zal zo spoedig mogelijk de procedure voor een nieuwe directeur-bestuurder in gang zetten.”
Met het aanstaande vertrek van Oude Wesselink komt binnenkort een einde aan een lange carrière bij de regionale omroep, die begon in 1988. Sinds 2012 is hij directeur, aanvankelijk in combinatie met zijn functie als hoofdredacteur. Sinds 2017 werkt hij uitsluitend als directeur-bestuurder.

Inspirerend en leerzaam

Oude Wesselink kijkt met voldoening terug op zijn jaren bij de regionale omroep. “Een enerverende tijd waarin ik in verschillende functies heb mogen bijdragen aan wat RTV Oost nu is: de meest geraadpleegde nieuwsbron van Overijssel."
"Met name de laatste jaren waren inspirerend en leerzaam. Samen met de Raad van Toezicht en de medewerkers is een nieuwe visie en strategie gedefinieerd en een cultuuromslag ingezet. Gekoppeld aan een sterke financiële positie is daarmee het fundament gelegd voor de toekomst.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.